HDR

6.5. 2021

HDR

Sledujte v jeden okamžik výrazně světlé i opravdu hodně tmavé detaily obrazu. HDR představuje vysoký dynamický rozsah, který zaručuje takový obraz u vás v obýváku, jako byste byli přímo a reálně na daném místě.

HDR LG TV

Dynamický rozsah

Rozdíl mezi nejtmavším a nejsvětlejším místem scény. Čím větší rozdíl je, tím větší jsou nároky na HDR. Zobrazí najednou nejtmavší i nejsvětlejší bod bez jakékoliv ztráty kvality.

HDR a barevná hloubka

HDR video dokáže pracovat s obrovským objemem barev, které dosavadní technologie neumožňovaly. Normy HDE umožňují 10bitovou a dokonce i 12bitovou barevnou hloubku, zatímco ostatní technologie dosáhli maximálně 8bitovou hloubkou. Co tato čísla říkají?

Říkají to, že 8bitová hloubka umožňuje zobrazení 16 milionů barev. To je celkem slušné číslo. Když ale řekneme, že HDR s 10bitovou hloubkou umí přes miliardu barev, pak je rozdíl patrný. A pro úplnost 12bitová hloubka dokáže téměř 69 miliard zobrazitelných barev.

Co je HDR a k čemu slouží je tedy jasné. HDR je zkrátka budoucnost v televizích. Barevná škála se totiž bude s novými verzemi HDR neustále rozrůstat.


Vyberte si → AMBILIGHT | OLED | OLED+ 

RADY A TIPY