Jak vybrat televizi

6.5. 2021

Jak vybrat televizi

Tolik různých televizí a vy stále nevíte, která je pro vás ta nejlepší. Přebírání se v neznámých parametrech je zdlouhavé a většinou nevede ke šťastnému konci. Pokud si nebudete jisti svým výběrem, nechte si poradit odborníkem. Například u nás v AmbiTV víme o každé námi nabízené televizi úplně všechno, do posledního šroubku. Stačí se zeptat. :)

Pomůžeme ale i badatelům a objevitelům. Na řádcích níže najdete alespoň obecné užitečné informace, které se vždy hodí vědět před osudovým rozhodnutím - jdu si najít televizi.

Jak vybrat televizi

První, co vás při hledání televize napadne, jsou peníze. Ano, od prodejce televizí to bude možná znít zvláštně, ale na televizi byste rozhodně neměli šetřit. Důvod je jednoduchý. Televizor si nekupujete na krátké období, ale chcete, aby nějakou dobu vydržel a měl vždy aktuální hardware i software. Jedině tak si zajistíte přísun kvalitního obsahu ve svém obýváku.

Televize dnes představuje multimediální centrum. Stisknutím tlačítka nebo vyslovením přání magickému ovladači se ihned přenesete do světa YouTube, Netflix, HBO GO, Amazonu a mnoho dalších služeb, které váš digitální svět ještě více rozšíří. Televizi snadno propojíte se svým smartphonem, tabletem i počítačem. Přehrávat na ní můžete fotky nebo videa z dovolené. A pro hráče konzolí jde o nedílnou součást kvalitního zážitku, protože jen kvalitní obraz a dokonalý zvuk kolikrát nestačí.

Jak vybrat úhlopříčku

Skoro každého hned napadne - chci největší úhlopříčku. Ne vždy je to šťastné řešení. Rozhodně byste měli zvážit možnosti vašeho obýváku či prostoru, kam chcete svou novou televizi umístit. Obecná pravidla o vzdálenosti v metrech v porovnání s úhlopříčkou televizoru jsme se pokusili přiblížit následující tabulkou.

Jaká je minimální doporučená vzdálenost pro sledování televize v metrech:

Obecně však platí, že je dobré počítat se vzdáleností 2 - 3násobku vybrané úhlopříčky. Tím docílíte ideálního diváckého zážitku. Dobrou radou je také umístění televize. Nejlépe uděláte, když střed televize budete mít přesně ve výšce svých očí.

Ambilight vs. OLED

Kolikrát se nás lidé ptají, jaký je rozdíl mezi Ambilightem a tím OLEDem. No věci se mají tak, že se touto otázkou míchají jablka s hruškami. Navíc, pro dokonalý zážitek potřebujete nejlépe právě jablka i hrušky.

OLED je technologie přinášející jasné barvy, široké pozorovací úhly a vysoký kontrast barev. Jde o v současné době nejdokonalejší rozlišení televizoru, jaké si můžete při svém sledování dopřát. Ambilight je hra světel. Ta se promítá do prostoru kolem televize, čímž opticky zvyšuje obraz a ještě více umocní požitek ze sledování televize. Doslova vás pohltí a vtáhne do děje. Intuitivní LEDky reagují na obraz a umocňují tím jedinečnost každého detailu.

Kombinací obou technologií získáte unikátní zdroj televizní zábavy, který zkrátka nemá obdoby. Budete napřed před ostatními.


Vyberte si → AMBILIGHT | OLED | OLED+ 

RADY A TIPY