Nový procesor obrazu Philips TV P5 5. generace

6.9. 2021

Novinky o kvalitě obrazu televizorů Philips

Televizory OLED+986 a OLED+936 jsou vybaveny vylepšenou verzí technologie Philips AI, která vytváří novou referenční úroveň kvality obrazu PQ

  • P5 5. generace s technologií AI Intelligent Dual Picture Engine je vybaven speciálním čipem AI, který zavádí vylepšený výkon AI a nabízí výjimečné PQ.
  • Čtyřstranná technologie Ambilight v kombinaci s výjimečným AI PQ 5. generace vytváří zcela pohlcující zážitek ze sledování.
  • Nový vysoce výkonný panel OLED s o 20 % vyšším špičkovým jasem, který nabízí vynikající kontrast, brilantní zrcadlové odlesky a neuvěřitelné detaily a navíc vylepšené pozorovací úhly.
  • Unikátní technologie "anti-burn-in" chrání obrazovky vlajkových setů OLED.
  • Funkce umělé inteligence přidává funkci Klasifikace obsahu, která automaticky detekuje a označuje filmový obsah a zároveň nabízí možnosti zobrazení.
  • Funkce Ambient Intelligence inteligentně začleňuje snímač osvětlení soupravy do funkce AI a optimalizuje PQ podle úrovně okolního osvětlení.
  • AI Machine Learning Sharpness, AI Smart Bit Enhancement 2.0 a vylepšené funkce Perfect Natural Reality.
  • HDR10+ Adaptive - využívá metadata HDR10+ k optimalizaci obsahu podle okolního prostředí v jednotlivých scénách.
  • Režim Fast Motion Clarity - využívá 120Hz vkládání černých snímků pro ultrarealistický plynulý pohyb se zvýšenou ostrostí.
  • Funkce HDMI 2.1 s VRR a nízkou latencí pro dokonalý herní zážitek.
  • Calman Ready pro automatickou kalibraci zajišťující absolutní přesnost barev podle průmyslových standardů.

Televizory 2021 OLED+ jsou vybaveny novou vylepšenou verzí nejvýkonnější sady pro zpracování obrazu Philips, Intelligent Dual Picture Engine 5. generace. Dvoučipová verze P5 5. generace nadále jako jediná nabízí AI Smart Bit Enhancement 2.0 a AI Machine Learn Sharpness a vylepšenou funkci Perfect Natural Reality, ale její nejnovější vývoj nyní přidává AI Content Classification (včetně detekce filmů) a Ambient Intelligence.

Oba nové sety OLED+ jsou nyní vybaveny čtyřstrannou verzí jedinečné technologie Ambilight, která v kombinaci s vynikajícím PQ modelu P5 5. generace nabízí dokonalý, zcela pohlcující zážitek ze sledování.

Nové soupravy OLED+ jsou také vybaveny nejnovějšími vysoce výkonnými panely OLED s novou emisní vrstvou a soustavou mikročoček, které nabízejí o 20 % lepší špičkový světelný výkon a lepší pozorovací úhly.

P5 5. generace

Výsledkem kombinace 5. generace P5, nejnovějšího panelu OLED a technologie Ambilight je nový obraz referenční kvality s neuvěřitelným kontrastem, brilantními zrcadlovými odlesky, výjimečnými detaily ve světlých i tmavých scénách, špičkovou ostrostí na trhu, živými, ale přirozenými barvami, přesnými pleťovými odstíny a rychlou, realistickou reprodukcí pohybu - a to vše neustále optimalizované podle místní úrovně okolního osvětlení.

Vylepšená funkce umělé inteligence televizorů Philips staví na již tak výjimečném výkonu umělé inteligence stávajících televizorů 2021 OLED a přidává další výkon speciálního čipu umělé inteligence. Novinkou pro model 2021 je přidání klasifikace obsahu AI s detekcí filmů a funkce Ambient Intelligence, která inteligentně integruje světelný senzor soupravy do fungování funkcí AI.

Detekce filmu umožňuje modelu P5 5. generace automaticky "označit" filmy a nabídnout divákovi možnost přepnout buď do režimu Filmmaker, nebo Domácí kino.

Funkce Ambient Intelligence využívá nový měřicí přístroj k inteligentnímu nastavení prezentace obsahu SDR i HDR a k zajištění optimálního kontrastu pro úroveň okolního světla ve všech prostředích sledování - nabízí lepší výkon HDR pro zdroje HLG, HDR10 a HDR10+ a dokonce i Dolby Vision prostřednictvím režimu Dolby Bright.

Nové sety OLED+ nabízejí také funkci HDR10+ Adaptive, která kombinuje dynamická metadata HDR10+ s informacemi o okolním světle v reálném čase a umožňuje automaticky optimalizovat úroveň jasu přizpůsobenou sledovanému prostředí pro každou scénu zvlášť.

Díky dodatečnému výkonu inteligentního duálního obrazového enginu jsou sety OLED+ v nabídce Philips OLED jedinečné tím, že nabízejí AI Smart Bit Enhancement 2.0, AI Machine Learning Sharpness a vylepšenou funkci Perfect Natural Reality.

Funkce AI Machine Learning Sharpness namísto použití jednoho nastavení/úrovně ostrosti v celém obrazu obrazu používá "lokální" vylepšení ostrosti v rámci snímku, přičemž v určitých oblastech obrazu používá různá nastavení, aby zajistila optimální ostrost v celém obrazu.

Funkce AI Smart Bit Enhancement 2.0 řeší problém ztráty detailů při odstraňování pruhů z velmi chudého zdrojového obsahu. Použitím dodatečného výpočetního výkonu přídavného čipu AI může systém rozšířit 8bitové video na téměř 14bitovou přesnost v oblastech, kde se vyskytuje pruhování, což vede k plynulejší gradaci bez ztráty detailů v jiných částech obrazu.

Vylepšený systém AI obsahuje také vylepšenou verzi unikátní technologie Perfect Natural Reality televizoru Philips, která nyní převádí zdrojový obsah SDR na obraz podobný HDR s o 30 % přirozenější ostrostí, a to díky nové funkci detekce a vylepšení světelných bodů - která v kombinaci se zvýšeným kontrastem systému vytváří viditelně realističtější obraz s hlubšími detaily, vytváří větší dojem hloubky zejména s odrazy, takže obraz skutečně ožívá.

Letošní novinky Philips TV

Modely 2021 OLED+ jsou na trhu jedinečné také tím, že chrání své vysoce výkonné panely OLED pomocí jedinečného systému Philips anti-burn-in. Řešení anti-burn-in využívá pokročilou funkci detekce loga, která sleduje mřížku 32400 zón, aby velmi přesně detekovala statický obsah a postupně snižovala intenzitu jeho lokálního světelného výkonu, aby se zabránilo vypalování a neohrozil se výkon ostatních částí obrazovky.

Systém televizoru Philips odstraňuje problém s vypalováním u 95 % statických obrázků včetně log a herního obsahu.

Novinkou pro rok 2021 je také funkce Fast Motion Clarity, která zajišťuje jemný, ale velmi realistický a plynulý přechod z obrazu do obrazu se zvýšenou ostrostí, avšak bez vnášení artefaktů, a zabraňuje širokoúhlému blikání pole tím, že pracuje při frekvenci 100 Hz namísto obvyklejší frekvence 50 Hz.

Funkce Fast Motion Clarity (FMC) se vyhýbá efektu rozmazání pohybu "sample & hold" tím, že využívá 120Hz vkládání černých snímků k nepřetržitému zapisování obrazů na obrazovku řádek po řádku pro postupný přechod z jednoho obrazu na druhý, což účinně funguje jako skenovací podsvícení.

Divákům budou nabídnuta čtyři nastavení FMC: Vypnuto, MIN, MID nebo MAX.

Veškerá vynikající kvalita obrazu setů 2021 OLED+ je k dispozici také hráčům díky zahrnutí připojení HDMI 2.1 nabízejícího e-arc, VRR pro obsah 4K od 48 Hz do 120 Hz s působivou vysokou rychlostí 48 Gb/s (444, 12 bitů), zatímco k režimu automatické latence setů předchozí generace se přidává také Freesync Premium a režim Auto Game.

Výsledkem je minimální latence pouhých 8 ms (4 ms z platformy a 4 ms ze zobrazovače), což řadí televizory Philips 2021 OLED mezi nejrychlejší, které jsou v současnosti k dispozici.

Novinkou pro model 2021 je také kalibrace na profesionální úrovni prostřednictvím funkce Calman Ready, která přináší snadný přístup k automatické kalibraci barev umožňující jemné nastavení televizoru tak, aby byla zajištěna absolutní přesnost barev podle dohodnutých průmyslových standardů.

UKÁZAT MODELY OLED+

OLED+