Vlajkové lodě letošního roku - Philips OLED 806 a 856

14.7. 2021

Philips OLED 806 a 856

Ultrakonkurenceschopné televizory Philips 800 OLED se budou snažit navázat na vynikající rok 2020 a v roce 2021 představí další vylepšení výkonu - včetně sady pro zpracování umělé inteligence 5. generace P5 - která má již tak špičkový obrazový výkon posunout na novou vyšší úroveň.

Pátá generace P5 AI

5. generace P5 AI přidává ke stávajícím pěti kategoriím AI nový režim detekce filmu a také zahrnuje světelný senzor televizoru, který zajišťuje, že kontrast pro SD nebo HDR obsah je vždy optimalizován podle úrovně okolního světla.

Kromě kompatibility s HLG, HDR10 a HDR10+ podporuje model 806/856 také funkci HDR10+ Adaptive, která kombinuje dynamická metadata HDR10+ s informacemi o okolním světle v reálném čase a umožňuje automaticky optimalizovat úroveň jasu podle sledovaného prostředí v jednotlivých scénách.

Ochrana proti vypalování

Klíčovou novinkou pro potenciální zákazníky OLED je, že modely 2021 806/856 využívají verzi jedinečné technologie Philips TV proti vypalování, která je navržena speciálně pro ochranu obrazovek OLED. Řešení proti vypalování využívá pokročilou funkci detekce loga, která monitoruje mřížku zón pro přesné rozpoznání statického obsahu a postupně snižuje intenzitu jeho lokálního světelného výkonu, aby se zabránilo vypalování - a to bez ohrožení výkonu ostatních částí obrazovky.

Krásný design, chytrá konstrukce

Obě obrazovky OLED806 a OLED856 mají stejný tenký design s nulovým rámečkem a vnějším kovovým rámem, který umožňuje bezproblémové spojení se čtyřstranným Ambilightem a vytváří tak jedinečný a zcela pohlcující zážitek ze sledování.

Konstrukce OLED806 je vybavena kovovými nožičkami s dvoubarevnou povrchovou úpravou "tyčinek", zatímco OLED856 má elegantní úzký úhel VA, klínový kovový tmavě chromovaný stojan T bar.

Obě varianty nabízejí minimalistické profily, které vytvářejí dojem, že se soupravy vznášejí nad deskou stolu.

Plná výbava

Schopnosti HDMI 2.1 zahrnují e-Arc, VRR pro 4K od 40 Hz do 120 Hz s působivou, vysokou šířkou pásma 48 Gb/s (444, 12 bitů) K režimu Auto-Low-Latency, který najdete u setů 2020, se přidává FreeSync Premium Pro a automatický herní režim.

Nové sety OLED jsou vybaveny vysoce kvalitním a výkonným zvukovým systémem 2.1 o výkonu 50 W se speciálním tříokruhovým basovým reproduktorem směřujícím dozadu, který je podporován čtyřmi pasivními zářiči. Soupravy také nabízejí bezdrátové připojení DTS Play-Fi pro snadné použití zvuku ve vysokém rozlišení a ve více místnostech.

O chytré povinnosti se stará nejnovější operační systém Android 10 TV, který nabízí nové intuitivní rozhraní a vestavěného asistenta Google Assistant - prostřednictvím funkce push to talk na dálkovém ovladači - i funkci Works s kompatibilitou s Alexou.

Nechybí ani prémiový dálkový ovladač s elegantními, zapuštěnými, podsvícenými tlačítky v metalizovaném provedení. Pro dokonalý dotek luxusu jsou boky a zadní strana dálkového ovladače zabaleny do kůže z odpovědných zdrojů od skotských specialistů na kůži Muirhead.

OLED